Acute knieklachten

Acute knieklachtenAcute knieklachten

Behandeling van acute knieklachten

Heb je last van acute knieklachten? Bij Fysio Marsdiep hebben we de juiste en meest passende behandelingen voor je knieklachten. Met jarenlange ervaringen en erkende technieken staan wij in Den Helder klaar om je te helpen met de behandeling.

Welke klachten voel je bij acute knieklachten?

  • Pijn direct na het vallen of het verdraaien van je knie. Dit kan een stekende of zeurende pijn zijn, waarbij het pijnlijker kan worden als je je knie buigt of strekt. 
  • Je knie voelt stijf aan, waardoor buigen of strekken moeilijk wordt.
  • Er ontstaat een zwelling in en om je knie heen.Dit ontstaat vaak vanuit een ontstekingsreactie van beschadigd weefsel binnenin de knie.
  • Je knie voelt instabiel aan, alsof je er elk moment doorheen kan zakken.
  • Je knie kan “ op slot” zitten

Hoe helpen wij je?

Bij knieklachten is het cruciaal om een goede diagnose te stellen. Met de juiste diagnose bepalen we de optimale behandeling voor je knieklachten. Aan de hand van jouw klachten en symptomen kunnen we besluiten of fysiotherapie het juiste traject is of toch meteen door te verwijzen naar de orthopeed. Voor blessures buiten de knie zoals peesletsel en bandletsel kunnen we gebruikmaken van echografie voor een juiste diagnose.  

Welke behandelingen zijn er voor knieklachten?

Fysiotherapie/Oefentherapie

Vlak na het blessure ongeval kunnen we de knie intapen zodat het voldoende rust kan hebben. Middels massage en dry needling kunnen we de pijn bestrijden rondom de knie. Als de knie minder geïrriteerd is maken we gebruik van gerichte oefeningen om de belastbaarheid van de knie te verbeteren. 

Manuele therapie
Bij Fysio Marsdiep zijn wij specialist op het gebied van manuele therapie. Hierbij gebruiken wij speciale technieken om je knie met minder pijn en meer beweging te laten functioneren. De effecten hiervan zijn vaak direct na het doen van de behandeling merkbaar. 

Echografie
Voor de banden, spieren en pezen die zich buiten het kniegewricht bevinden kunnen we gebruik maken van echografie. We kunnen met echografie niet in de knie kijken maar zien aan de buitenkant wel vaak de gevolgen van dingen die zich in de knie afspelen.

Heb je last van acute knieklachten en wil je een goede behandeling om hier vanaf te komen? Maak eenvoudig een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Acute knieklachten