Elleboogklachten

ElleboogklachtenElleboogklachten

Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen een belemmering vormen in het dagelijkse leven. Bij Fysiotherapie Marsdiep in Den Helder zijn we gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van verschillende soorten elleboogklachten. Je kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken via onze website.

Welke elleboogklachten zijn er?

Elleboogklachten kunnen op verschillende manieren tot uiting komen en variëren in ernst en duur. Hier zijn een paar van de meest voorkomende elleboogklachten:

  • Slijmbeursontsteking
  • Tenniselleboog (peesontsteking van de polsstrekkers)
  • Golfelleboog (peesontsteking van de polsbuigers)
  • Artrose/artritis
  • Biceps of triceps peesontsteking

Voor het behandelen van een elleboog is het belangrijk dat er goede diagnose wordt gesteld. Hierbij maken we gebruik van klinische testen en eventueel echografie. Hiermee kan worden vastgesteld waar de elleboogklachten precies vandaan komen en hoe deze het beste behandeld kunnen worden. 

Wat is een tenniselleboog of golfelleboog?

Een tenniselleboog en een golfelleboog zijn beide overbelastingsklachten en zijn de meest voorkomende elleboogklachten. Hoewel de namen anders doen vermoeden, komen deze klachten niet alleen voor bij mensen die tennis of golf spelen. De klachten komen met name voor bij fysieke activiteiten of beroepen waarbij veelvuldig wordt geknepen. Bij deze blessures zie je dat de knijpkracht dan ook fors verminderd is en pijnlijk is.   

Tenniselleboog
Dit is een irritatie of ontsteking aan de buitenkant van de elleboog, vaak veroorzaakt door overbelasting van de onderarmspieren die verantwoordelijk zijn voor het knijpen en strekken van de pols. 

Golfelleboog
Hierbij ervaar je pijn aan de binnenkant van de elleboog, meestal als gevolg van repetitieve bewegingen of overbelasting van de pols buigers.

Overbelasting kan bijvoorbeeld ook komen door het tillen van zware spullen op je werk of te zware oefeningen in de sportschool.

Welke behandelingen zijn er voor elleboogklachten?

Het hangt van de elleboogklachten af welke behandeling het beste passend is. Bij Fysiotherapie Marsdiep bieden we verschillende behandelmethoden aan voor elleboogklachten:

Fysiotherapie en manuele therapie
Door gerichte oefeningen en eventueel manuele therapie kan de fysiotherapeut helpen om de pijn te verminderen en de functie van de elleboog te verbeteren. Hierdoor wordt de bewegelijkheid beter en de stabiliteit en spierkracht rondom de elleboog verbeterd. Met manuele therapie maken we soms gebruik van de mills manipulatie. Een effectieve techniek bij tennisellebogen. 

Shockwave therapie
Deze behandelmethode is ook effectief bij een tenniselleboog en golfelleboog en werkt door het toepassen van schokgolven op de aangedane pees. 

Dry needling
Bij deze methode worden spierknopen (triggerpoints) aangeprikt met een dunne naald, wat een snelle verlichting van pijn en spierspanning kan bieden.

Wil je een afspraak maken om je elleboogklachten te behandelen? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website of neem telefonisch contact op.

Elleboogklachten