Echografie

EchografieEchografie

Wat is echografie?

De laatste jaren heeft echografie een belangrijke plek ingenomen binnen de fysiotherapie. Naast ons klinisch onderzoek kunnen we de echo als aanvulling gebruiken om een duidelijke diagnose te stellen. Met name de 'weke delen' kunnen we goed scannen zoals slijmbeurzen, pezen, spieren en banden (ligamenten).

De voordelen van echografie

Soms wil het wel eens zo zijn dat de behandeling niet werkt of niet voldoende effect geeft. Doordat wij beschikken over een moderne echo kunnen wij betere diagnoses stellen en zo tot een beter behandelplan komen. Een ander voordeel van de echo is dat het ook een manier is om mensen gerust te stellen. We gebruiken de echo dus niet alleen om iets aan te tonen, maar ook juist om iets uit te sluiten.

Ook je huidige fysiotherapeut kan naar ons verwijzen! Wij zullen dan een uitgebreid verslag met onze bevindingen terugsturen naar jouw fysiotherapeut. Dit scheelt lange wachttijden die je bij het ziekenhuis wel hebt. Je betaald bij ons naast het consult geen extra kosten voor een echografisch onderzoek.