Shockwave therapie

Shockwave therapieShockwave therapie

Shockwave therapie in Den Helder

Shockwave therapie is in de moderne praktijk niet meer weg te denken. Bij Fysiotherapie Marsdiep hebben we daarom shockwave therapie toegevoegd aan onze behandeltechnieken. Als een van de weinige praktijken in Den Helder beschikken wij over een shockwave apparaat. Vroeger moest je hiervoor naar het ziekenhuis met lange wachttijden als gevolg. Bij Fysiotherapie Marsdiep in Den Helder kun je hiervoor nu snel terecht.

Wat is shockwave therapie?

Een shockwave apparaat genereert drukgolven die zich in het lichaam voortzetten en zodoende een effect hebben op het weefsel eronder. Het doel is om het herstel een zetje in de goede richting te geven. Het stimuleert het herstel in het peesweefsel. Shockwave therapie moet altijd gecombineerd worden met mobilisaties of oefentherapie voor een langdurig effect. Ook moet gekeken worden naar de verhouding tussen voldoende rust en voldoende belasting.

Hoe werkt shockwave therapie?

Shockwave kan gebruikt worden bij steeds meer aandoeningen. Het wordt met name gebruikt bij de verschillende peesproblemen die we ons lichaam kunnen hebben. De meeste bekende zijn de tenniselleboog en de hielspoor, maar ook de achillespees, kniepees en schouderpees kunnen hiermee behandeld worden. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs naar voren waaruit blijft dat het werkt. Over het werkingsmechanisme is nog wat discussie maar op celniveau en weefselniveau veranderen er wel degelijk dingen waardoor herstel gestimuleerd wordt.