Fysiotherapie

FysiotherapieFysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. De fysiotherapeut onderzoekt en behandeld lichamelijke klachten die jouw dagelijks functioneren kunnen beperken. Ook voor revalidatie na een operatie of ongeluk kun je bij ons terecht. De fysiotherapeut stelt na het eerste gesprek en onderzoek een fysiotherapeutische diagnose. Aan de hand daarvan krijg je een prognose van je herstel en bespreken we het behandelplan. Als je tijdelijk niet naar de praktijk kunt komen, is het ook mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen.

Behandeling fysiotherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van zowel een fysiotherapeut als manueel therapeut is oefentherapie. Deze oefeningen zijn vaak bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en / of spierkracht te verbeteren. Ook kunnen oefeningen helpen om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren. Deze oefeningen doe je niet alleen samen met je fysiotherapeut, maar ook thuis. Het doen van thuisoefeningen versterkt het effect van de behandeling. Jouw eigen actieve deelname aan de therapie draagt bij aan het beste resultaat. Indien nodig werkt ons team samen met andere (para)medici.

Het gaat erom dat je je ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in je lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massages, mobilisaties, manipulaties en dry needling. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.

Door gerichte begeleiding leer je om voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt je je ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van je klachten te voorkomen. Daar ben je natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.

Het doel is dat jij weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen!