Heupklachten

HeupklachtenHeupklachten

Last van heupklachten?

Heupklachten kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dit kan variëren van stekende pijn, beperkte bewegingsvrijheid, of problemen bij dagelijkse activiteiten zoals lopen of traplopen. Onze fysiotherapiepraktijk heeft therapeuten die gespecialiseerd zijn in het herkennen en behandelen van verschillende soorten heupklachten, waarbij we gebruik maken van verschillende therapieën en technieken om je weer op de been te helpen. Wat we veel merken is dat mensen komen op verwijzing van de huisarts met de diagnose slijmbeursontsteking. Dit is in 90% van de gevallen niet zo en kunnen we aantonen of uitsluiten middels echografie. Wat vaker voorkomt, is uitstraling vanuit de lage rug of peesproblematiek van de bilspieren of liesspieren.

Oorzaken van heupklachten

In onze praktijk behandelen we patiënten van jong tot oud, met verschillende oorzaken van heupklachten. Het is daarom van belang om niet enkel de symptomen te verlichten, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. Onze therapeuten gebruiken diverse technieken zoals echografie om een nauwkeurige diagnose te stellen. Pijn in de heup kan o.a. veroorzaakt worden door:

  • Overbelasting
  • Slijtage (artrose)
  • Slijmbeursontsteking
  • Fracturen (bekken, bovenbeen, kop/kom)
  • Spierscheuringen
  • Peesontstekingen

Veel voorkomende symptomen van heupklachten zijn stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid, knakkend geluid bij beweging en pijn in of rondom de heup. Sommige patiënten ervaren ook pijn die uitstraalt naar de dij, knie of bil.

Behandeling van heupklachten

Afhankelijk van de diagnose kunnen we verschillende behandelmethoden inzetten. Ons doel is niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om de oorzaak van de klachten aan te pakken. Afhankelijk van de heupklachten en de onderliggende oorzaken bieden we diverse behandelingen aan, zoals:

  • Fysiotherapie: gerichte oefeningen om de heup te versterken en te stabiliseren voor meer kracht en stabiliteit. Daarnaast helpt fysiotherapie om de lichaamshouding te verbeteren
  • Manuele therapie: technieken om de mobiliteit van het heupgewricht/het bekken en de lage rug te verbeteren en eventuele blokkades te corrigeren.
  • Dry needling
  • Shockwave bij peesirritaties/ontstekingen

Afhankelijk van jouw symptomen, medische geschiedenis en andere factoren, zal bij Fysio Marsdiep in Den Helder een behandelplan worden opgesteld dat het beste bij je past. Maak hiervoor eenvoudig een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heupklachten