Knie- en heupartrose

Knie- en heupartroseKnie- en heupartrose

Behandeling van knie- en heupartrose

Knie- en heupartrose zijn veelvoorkomende aandoeningen waar je serieus last van kan hebben in het dagelijks leven. Bij Fysio Marsdiep kunnen wij je in Den Helder met gespecialiseerde hulp helpen om van je klachten af te komen.

Wat is knie- en heupartrose?

Knie- en heupartrose kenmerkt zich door het verlies en slijtage van kraakbeen. Het verlies van kraakbeen gaat langzaam, waardoor de klachten ook langzaam met de loop der jaren erger worden. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid in de knieën en heupen. Als het kraakbeen verder slijt, kunnen gewrichten minder soepel bewegen en het ook pijnlijker worden. 

Hoe ontstaat knie- en heupartrose?

De slijtage kan langzaam ontstaan in je knieën en heupen. De aandoeningen kunnen ontstaan door een combinatie van factoren, zoals leeftijd, genetische aanleg of overmatige belasting van de gewrichten. De slijtage kan leiden tot wrijving, pijn en ontsteking in de knieën en heupen. Je kunt het gevoel krijgen alsof deze gewrichten vermoeid zijn van jarenlange bewegingen.

Onze aanpak

Bij Fysio Marsdiep benaderen we de behandeling van knie- en heupartrose op een heldere en professionele manier:

Persoonlijke behandeling
We begrijpen dat bij iedereen dat de klachten bij iedereen anders kunnen zijn en stellen daarom gezamenlijk een persoonlijk plan voor het herstel op. Zo kan het zijn dat we eerst een aantal behandelingen in de behandelkamer plannen om te kijken of met bepaalde technieken pijn kunnen verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht kunnen verbeteren. 

Oefeningen
Het belangrijkste onderdeel van de behandeling zijn oefeningen. Om de gewrichten en spieren te versterken en de pijn te verminderen gaan we samen de oefeningen bij ons in de oefenzaal doen. Daarnaast geven we je oefeningen mee om aan de slag te gaan thuis. Het is belangrijk om hierbij de juiste opbouw aan te houden en goed naar je lichaam te luisteren. We helpen je bij de juiste uitvoering en intensiteit van de desbetreffende oefeningen.

Voordelen van onze behandeling

Pijnverlichting
Onze behandeling is wetenschappelijk onderbouwd en blijkt het beste te helpen tegen pijnverlichting. Mochten gewrichten toch te pijnlijk blijven kan de orthopeed ter ondersteuning een injectie geven voor de pijn. 

Verbeterde beweging
Vaak zien we dat een gewricht stijf is geworden door de artrose. We streven er dan eerst naar om de bewegingsbeperking op te heffen middels manuele therapie. 

Heb je last van acute knieklachten en wil je een goede behandeling om hier vanaf te komen? Maak eenvoudig een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Knie- en heupartrose