Rugklachten

RugklachtenRugklachten

Behandeling rugklachten

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut voor je rugklachten? Dan ben je bij Fysio Marsdiep aan het juiste adres. Wij kunnen behandelingen doen voor lage en hoge rugklachten. We beschikken over de meest recente kennis en gebruiken onder andere manuele therapie om je van klachten af te helpen. Een manueel therapeut heeft een aanvullende master van 3 jaar gevolgd en is gespecialiseerd in de nek-, schouder- en rugklachten.

Lage rugklachten

Pijn in de onderrug is een veelvoorkomende klacht. Bij de meeste mensen heeft het te maken met de spieren, banden en gewrichten in de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil, bekken of het been. 

Het zijn klachten die langzaam of plotseling kunnen ontstaan. Het kan dan behoorlijk pijnlijk zijn als je lang moet zitten of staan.

Heb je lage rugklachten en wil je er vanaf? Maak een afspraak en wij kijken hoe wij de klachten op de best mogelijke manier kunnen behandelen.

Hoge rugklachten

Pijn in de bovenrug komt minder vaak voor dan klachten aan de onderrug. De klachten kunnen ontstaan door het langdurig aanhouden van een verkeerde werkhouding of bijvoorbeeld stress of spanning. Je kunt hierdoor belemmeringen krijgen tijdens het sporten, het tillen of het slapen.

Wanneer rugklachten niet worden behandeld, kan dit leiden tot chronische klachten. Twijfel daarom niet als je serieuze klachten krijgt. Bij Fysio Marsdiep ben je hiervoor aan het juiste adres.

Oefeningen voor rugklachten

Als je lage rugklachten hebt, kunnen bepaalde oefeningen helpen om de pijn te verminderen. Het is belangrijk om te blijven bewegen zonder de rug te veel te belasten. Wij kunnen je hiervoor specifieke oefeningen meegeven.

Er zijn ook goede oefeningen om te doen als de rugpijn verdwenen is. Deze oefeningen helpen je om te voorkomen, dat je opnieuw te maken krijgt met deze klachten. Het zijn eenvoudige oefeningen die je dagelijks of om de dag kunt doen. Als de klachten inmiddels al verholpen zijn, kunnen we je deze oefeningen ook meegeven.

Voor het behandelen van je rugklachten kun je bij ons eenvoudig een afspraak maken.

Rugklachten