Enkelklachten

EnkelklachtenEnkelklachten

Last van enkelklachten?

Enkelklachten zijn een veelvoorkomend probleem waar iedereen, ongeacht leeftijd, mee te maken kan krijgen. Enkelklachten kunnen ontstaan vanuit blessures zoals verrekte / gescheurde enkelbanden tot aan chronische aandoeningen zoals artrose. Of je nu last hebt van een acute blessure of al langer kampt met enkel klachten, er is bijna altijd een manier om de pijn te verlichten en je mobiliteit te verbeteren. Onze fysiotherapiepraktijk heeft therapeuten die gespecialiseerd zijn in het herkennen en behandelen van verschillende soorten enkelklachten, waarbij we gebruik maken van verschillende therapieën en technieken om je weer op de been te helpen.

Oorzaken van enkelklachten

Enkelklachten kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Een verkeerde beweging, een ongelukkige landing na een sprong, maar ook slijtage (artrose) door ouderdom of overbelasting kunnen leiden tot pijn in de enkel. Enkelklachten kunnen o.a. ontstaan door:

  • Verstuikingen en verrekkingen
  • Overbelasting
  • Artrose
  • Botbreuken
  • Verkeerde schoenen
  • Aangeboren afwijkingen
  • Groeipijn

Behandeling van enkelklachten

Bij enkelklachten is het belangrijk om eerst een goede diagnose te stellen. Met de juiste diagnose bepalen we de optimale behandeling voor je enkelklachten. De fysiotherapeuten van Marsdiep kunnen je helpen bij herstel, maar ook adviseren over hoe toekomstige klachten voorkomen kunnen worden.

Onze therapeuten kunnen specifieke oefeningen adviseren die gericht zijn op het versterken van de spieren rondom de enkel, het verbeteren van de stabiliteit en het vergroten van de flexibiliteit. Afhankelijk van de klachten en de oorzaak bieden we diverse behandelingen aan, zoals:

Heb je pijn in je enkel en wil je hier iets aan doen? Klik hier om eenvoudig een afspraak in te plannen bij Fysio Marsdiep in Den Helder

Enkelklachten