Slijmbeursontsteking

SlijmbeursontstekingSlijmbeursontsteking

Behandeling van een slijmbeursontsteking

Heb je last van een pijnlijke schouder, heup of elleboog? Ervaar je een continue scherpe heftige pijn? Dan zou het goed kunnen dat je last hebt van een slijmbeursontsteking. Bij Fysio Marsdiep in Den Helder hebben wij effectieve behandelingen om je van je klachten af te helpen.

Wat is een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking is een ontsteking of irritatie van de slijmbeurs. De slijmbeurs is een zakje met vloeistof dat als kussen fungeert tussen je botten en spieren. Dit zakje zit op plaatsen in het lichaam waar veel beweging en frictie voorkomen zoals de schouder, heup of elleboog. Het kunnen zowel acute als chronische klachten zijn. 

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking kan op diverse manieren worden veroorzaakt. Een van de meest voorkomende oorzaken is overbelasting. Door bijvoorbeeld vaak dezelfde beweging te maken of te zwaar te tillen. Het kan echter ook ontstaan door een val, stoot of ander ongeval. Door een harde klap kan de slijmbeurs rond de gewrichten aangetast worden. Andere oorzaken kunnen je leeftijd of verschillende medische aandoeningen zijn.

Behandeling bij Fysio Marsdiep

Voor de behandeling van een slijmbeursontsteking maken we in eerste instantie een uitgebreide diagnose. Vaak denkt men dat er sprake is van een slijmbeursontsteking maar als wij middels echografie kijken zien we het vaker niet als wel. Op basis van de echo bepalen we wat de beste behandeling is. Bij heftige pijn en een zichtbare slijmbeursontsteking kan er voor gekozen worden om bij de huisarts een ontstekingsremmende injectie te laten zetten en daarna pas de therapie in te zetten. Behandeling kan bestaan uit massage, oefeningen, mobilisaties, dry needling of shockwave. 

Shockwave therapie
Shockwave therapie gebruikt drukgolven om pijnlijke gebieden te stimuleren en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te versnellen. Deze therapie kan met name effectief zijn bij chronische gevallen van slijmbeursontsteking, waar andere behandelmethoden minder succesvol zijn geweest. Shockwave therapie kan helpen om de ontsteking te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Dry needling
Bij Dry needling wordt een dunne naald gebruikt om triggerpoints in spieren te behandelen. Bij een slijmbeursontsteking kan deze methode nuttig zijn om de spanning in de omliggende spieren te verminderen, wat de druk op de slijmbeurs kan verminderen. We prikken dus niet in de slijmbeurs! Door deze drukvermindering krijgt de slijmbeurs meer ruimte om te herstellen.

Afhankelijk van jouw symptomen, medische geschiedenis en andere factoren, zal bij Fysio Marsdiep in Den Helder een behandelplan worden opgesteld dat het beste bij je past.

Maak hiervoor eenvoudig een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Slijmbeursontsteking