Schouderklachten

SchouderklachtenSchouderklachten

Wat is het schouder netwerk?

Voor het behandelen van schouderklachten ben je bij ons aan het juiste adres. Anneke en Koen zijn aangesloten bij Schoudernetwerk Nederland. Dit is een kwaliteitsnetwerk van fysiotherapeuten en manueel therapeuten die gespecialiseerd zijn in schouderklachten en schoudergordelklachten (nek en borstwervelkolom, schouderblad, sleutelbeen en de ribben). De aangesloten therapeuten beschikken over de best mogelijke kennis en kunde betreffende schouder- en schoudergordelklachten. Je bent daarom met deze klachten hier aan het juiste adres!

Last van schouderpijn?

Na lage rugklachten staan schouderklachten op de tweede plaats van klachten die het meest voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat pijn in en rond de schouder niet alleen uit de schouder komt, maar ook wordt veroorzaakt door beperkingen in de nek, het schouderblad of het sleutelbeen. Deze gewrichten bij elkaar noemen we ook wel de schoudergordel. 

Doordat de schoudergordel uit meerdere gewrichten bestaat, is de schouder het meest mobiele gewricht van ons lichaam maar dus ook kwetsbaar als het ergens fout loopt. Met name bij schouderklachten maken we gebruik van aanvullend onderzoek met de echo om tot een goede diagnose te komen.

Schouderklachten door het sporten

Het is niet altijd duidelijk hoe schouderklachten ontstaan. Dit kan komen door zwaar werk, werk boven het hoofd of door herhaaldelijk dezelfde beweging te maken. Schouderklachten kun je daarom ook oplopen tijdens het sporten. Denk hierbij aan sporten zoals fitness, volleybal en handbal. Bij fitness worden vaak klachten en/of blessures veroorzaakt door het verkeerd uitvoeren van oefeningen. Als er bij bepaalde oefeningen te veel druk komt, kunnen de spieren en gewrichten in de schouder overbelast raken. De volgende klachten kunnen opspelen:

  • Pijn aan de schouder bij het omhoog of opzij bewegen van de arm
  • De schouder is dikker geworden
  • Stekende/brandende pijn aan de voorkant van de schouder bij het kracht zetten
  • De schouder voelt warm aan

Wij kunnen je schouder behandelen en advies geven over het uitvoeren van bepaalde oefeningen en/of handelingen tijdens het sporten.

Schouderoefeningen

Bij het behandelen van de schouder masseren wij niet alleen de schouder, maar geven wij ook oefeningen mee om de schouder sterker te maken. Met het sterker maken van je schouder kun je blessures in de toekomst voorkomen. Als je een stijve schouder hebt, kan het ook helpen om bepaalde schouder oefeningen te doen. 

Heb jij schouderklachten en wil je een afspraak bij ons maken?

Schouderklachten