Schouderklachten

SchouderklachtenSchouderklachten

Last van pijn in de schouder?

Uit onderzoek blijkt dat pijn in en rond de schouder niet alleen uit de schouder komt, maar ook wordt veroorzaakt door beperkingen in de nek, het schouderblad of het sleutelbeen. Deze gewrichten bij elkaar noemen we ook wel de schoudergordel. Doordat de schoudergordel uit meerdere gewrichten bestaat, is de schouder het meest mobiele gewricht van ons lichaam, maar dus ook kwetsbaar als het ergens fout loopt. Door middel van verschillende behandelmethoden zorgen onze specialisten ervoor dat deze klachten verminderen en dat toekomstige blessures voorkomen worden. Heb je schouderklachten en ervaar je hierdoor pijn? Fysio Marsdiep in Den Helder is gespecialiseerd in manuele therapie en is aangesloten bij het Schouder Netwerk in Nederland.

Oorzaken van schouderklachten

Het is niet altijd duidelijk hoe schouderpijn ontstaat. Oorzaken variëren van overbelasting, sportblessures, tot verkeerde houding of ouderdom. Als er bij bepaalde bewegingen te veel druk komt, kunnen de spieren en gewrichten in de schouder overbelast raken. Voorbeelden van schouderklachten zijn:

  • Pijn aan de schouder bij het bewegen van de arm
  • De schouder is dikker geworden
  • Stekende/brandende pijn aan de voorkant van de schouder bij het kracht zetten
  • De schouder voelt warm aan

Behandeling van schouderklachten

Bij de behandeling van schouderpijn beginnen onze specialisten met het lokaliseren van het probleem, om zo de juiste diagnose te stellen. Hierdoor zal er in beeld komen wat de oorzaak is van de schouderklachten en kunnen onze specialisten een behandelplan samenstellen die op jou afgestemd is.

Bij de behandeling van schouderklachten maken wij standaard gebruik van echografie voor een duidelijke diagnose. Daarnaast combineren wij verschillende therapieën zoals manuele therapie, shockwave, dry needling en oefeningen. Ook zullen wij oefeningen meegeven die thuis uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor kunnen toekomstige (schouder)blessures voorkomen worden. 

Heb je pijn in je schouder en wil je een afspraak maken bij Fysio Marsdiep in Den Helder? Klik dan hier om eenvoudig zelf een afspraak in te plannen.

Schouderklachten