Hielspoor behandeling

Hielspoor behandelingHielspoor behandeling

Hielspoor behandeling

Heb je last van hielspoor? Bij Fysiotherapie Marsdiep in Den helder kunnen we je hielspoor behandelen met shockwave therapie. Een behandeling waar steeds meer wetenschappelijk bewijs voor komt en sneller resultaat geeft dan andere behandelingen. Zo hopen we jou zo snel mogelijk weer van je klachten af te helpen.

Wat is een hielspoor?

Een hielspoor is een aandoening waarbij er verkalking ontstaat in de peesplaat aan de onderkant van de hiel. Deze verkalking geeft vaak zelden klachten. Het is vaak de peesplaat die pijnlijk en ontstoken is. Een betere benaming van hielspoor is eigenlijk facitis plantaris. Facitis plantaris geeft een scherpe pijn onder de hiel. De pijn kan erger worden als je er op gaat staan of lopen en kan uitstralen naar andere delen van je voet, zoals je teen. Met name in de ochtend en startstijfheid na zitten of liggen is kenmerkend. In sommige gevallen kan een hielspoor ook leiden tot beperkingen in de beweging van een voet, wat het moeilijker maakt om normaal te lopen of te staan. 

De pijn ontstaat meestal bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. Kinderen hebben hier nog weinig last van.

Wanneer ontstaan de klachten?

De oorzaak van een hielspoor is bijna altijd overbelasting of stress aan de hiel. Helaas is er bij een hielspoor niet altijd één duidelijke oorzaak aan te wijzen. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken:

  • Sporten - kan zorgen voor overbelasting
  • Slechte schoenen - bijvoorbeeld door slechte demping in de schoenen
  • Voetafwijkingen - platte of juiste holle voeten
  • Overgewicht - teveel druk op je voeten
  • Leeftijd - komt vooral bij mensen boven de 40 jaar voor

Hielspoor behandeling shockwave

Wij kunnen je klachten behandelen met o.a. shockwave therapie. Middels een echografisch onderzoek weten we precies waar we de shockwave op moeten zetten. Met een shockwave apparaat genereren wij drukgolven die zich in het lichaam voortzetten en zodoende effect hebben op het weefsel eronder. Wij combineren dit altijd met andere therapieën zoals mobilisaties of oefeningen voor optimale effecten op lange termijn. Bij de behandeling van een hielspoor behandelen we niet alleen lokaal de hiel maar ook de kuit, de enkel en de gehele peesplaat worden behandeld. Hiernaast geven wij ook vaak advies om langs een podoloog te gaan. De podoloog zorgt voor een optimale stand van de voet en een drukvermindering op de peesplaat.  

Wil jij je hielspoor laten behandelen? Maak eenvoudig een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hielspoor behandeling